Makua, laatua ja pitkiä perinteitä

Pousin Puutarha oy on 1930-luvulla toimintansa aloittanut kauppapuutarha. Sen tarhoilla Haminan Kolsilassa ja Tikkamäessa kasvaa vuosittain noin yhdeksän miljoonaa ruukkuvihannesta, jotka keskusliikkeiden ja tukkukauppojen välityksellä leviävät kaikkialle Suomeen.

Pousin Puutarhan kasvihuoneissa salaatteja ja yrttejä kasvaa yhteensä noin 2,5 hehtaarin alalla. Tuotanto ei kuormita ympäristöä, sillä kasvihuoneet ovat energiatehokkaita ja toiminnassa syntyvät jätteet erotellaan ja kierrätetään. Kasvihuoneet lämpiävät kotimaisella uusiutuvalla polttoaineella, salaatit ja yrtit kasvavat led-valojen alla, ja kasvuoloja säädellään uusimmalla, energiaa säästävällä teknologialla.

Pousin Puutarha haluaa, että sen tuottamat vihannekset ovat korkealaatuisia ja maistuvia. Laadun turvaamiseksi se kehittää toimintaansa jatkuvasti ja hakee uusia, entistä parempia lajikkeita. Todisteina toiminnan laadusta Pousin Puutarhalla ovat vuonna 2011 toteutettu laatutarha-auditointi ja vuonna 2017 toteutettu IP-sertifiointi.

Luottamusta ja pitkiä asiakkuuksia

Pousin Puutarhan perustivat Eetu ja Aino Pousi vuonna 1939. Yli 80 vuoden ajan kolme sukupolvea Pouseja, viimeksi veljekset Jarmo ja Ensio Pousi, pyöritti kauppapuutarhan toimintaa. Vuonna 2022 yritys myytiin turkulaiselle perheyritykselle Oksasen Puutarhalle, jolla on yli 50-vuotinen historia puutarha-alalla. Kaupan ansiosta Pousin Puutarha säilyi perheyrityksenä, ja sen toimintai jatkui Oksasen Puutarhan itsenäisenä tytäryhtiönä.

Nykyistä toimintaa ei olisi ilman perinteitä ja edellisten omistajien ja sukupolvien ahkeraa työtä. Pousin Puutarhan kaupankäynti perustuu luottamukseen ja uskollisiin, jopa yli 50 vuotta kestäneisiin asiakkuuksiin. Osan salaateistaan ja yrteistään Pousin Puutarha pakkaa keskusliikkeiden tuotemerkeillä, osan omalla AamuKaste-tuotemerkillään, joka on ollut käytössä vuodesta 2001 lähtien.

  • Alussa oli Niittyahon tila

    Alussa oli Niittyahon tila

    Pousin Puutarhan tarina alkaa marraskuusta 1939, jolloin Eetu ja Aino Pousi ostivat Vehkalahden Kolsilassa sijainneen Niittyahon tilan. Eetu ja Aino olivat aikansa edelläkävijöitä ja alkoivat voimakkaasti kehittää puutarhatilansa toimintaa. Jo 1950-luvulla vastuuta kauppapuutarhan toiminnasta alkoivat ottaa Eetun ja Ainon poika Eero ja tämän vaimo Irma. 1970-luvulla mukaan toimintaan tulivat Eeron ja Irman pojat, ensin vanhempi poika Ensio, hieman myöhemmin nuorempi poika Jarmo.

    Lue lisää

Footer Slogan

Pousin Puutarha

Ensio Pousi
040 025 6925

Kolsilan tarha

Rinkimäentie 70
49400 Hamina

Tikkamäen tarha

Lemmikkipolku 21
49510 Husula

Muualla verkossa